Plantbox September 2020 - Plantredo

Plantbox September 2020

Kära prenumerant, För att fira in hösten skickar vi inte vilken växt som helst utan en Kalanchoe humilis 'Desert'. Det är en lite ovanligare 
Plantbox Augusti 2020 Du läser Plantbox September 2020 Tar ca 2 minuter att läsa Nästa Plantbox November 2020

Kära prenumerant, hoppas du mår prima! hösten är äntligen här och det är nu en helst vill ligga hemma under en filt, dricka te i mängder, tända ljus, ha serie maraton och inte minst fylla sitt hem med grönt!

För att fira in hösten skickar vi inte vilken växt som helst utan en Kalanchoe humilis 'Desert'. Det är en lite ovanligare sort ur växtsläktet Kalanchoe som har snyggt tigrerad blad i dovt grön och vinrött. I perioder bjuder även denna snygging på fina små knoppar och blommor som en extra liten bonus helt enkelt. 

Observera att du kan få en Kalanchoe med eller utan knoppar och blommor och den är lika fin ändå vi lovar! 

Skötselråd
Kalanchoe är ett växtsläkte ur familjen fetbladsväxter som innehåller över 100 olika arter som härstammar från världsdelarna som Afrika och Asien. Då den har sitt ursprung från varma och torra regioner har den en förmåga att lagra vatten, detta gör att du inte behöver vattna din Kalanchoe allt för ofta, skönt va? Så hur ska du tänka när du vattnar - jo, låt den torka upp mellan rikliga vattningar under vår till höst men dra ner ordentligt på vattningen under vintermånaderna.

Till skillnad från många krukväxter som inte vill stå i direkt solljus och ofta avskyr söderfönster, tackar Kalanchoe inte nej till denna placering. Alltså en ljus placering är det som gäller (även om det inte behöver vara i söderläge såklart!). Vill du ge din Kalanchoe näring görs detta från vår till höst och då är kaktusnäring toppen och när den vuxit så det knakar ur sin kruka är kaktus/så-jord att föredra!

Vi hoppas du och din Kalanchoe får ett långt och lyckligt liv ihop! 

Plant-five 👋🏻🌿

Välmående växter

Vi köper endast växter från noga utvalda odlare, så att vi kan leverera växter av högsta kvalitet till de bästa priserna.