Plantbox November 2020 - Plantredo

Plantbox November 2020

Kära prenumerant, November månad är här och det är äntligen dags för en ny växt och det finns väl inget som piggar upp mer i vintermörkret än lite grönt (och vitt) !?
Plantbox September 2020 Du läser Plantbox November 2020 1 minut Nästa Plantbox December 2020

Kära prenumerant, November månad är här och det är äntligen dags för en ny växt! Vi förstår om om du väntat ihjäl dig men vi lovar att väntan var väl värd för denna månad får du nämligen en Philodendron Birkin och det finns väl inget som piggar upp mer i vintermörkret än lite grönt (och vitt) !?

Philodendron är ett växtsläkte som härstammar från familjen kallaväxter som består av så många som ca 700 olika arter, just Birkin en är en brokbladig växt med snygga grön vita ränder. Växtens första blad är oftast gröna och får med tiden vita ränder. När växten blivit lite äldre, kommer de nya bladen som vita och får mer grönt i sig med tiden tvärtom alltså, hur coolt?

Skötselråd
Så hur ska du då ta hand om din Philodendron Birkin då? jo hen vill gärna stå ljust till halvskugga men inte i direkt solljus och vattnas rejält men torkar gärna upp lätt mellan vattningarna. Vanlig blomjord går alldeles utmärkt att plantera i och släng gärna med en skvätt näring i vattnet 1-2 gånger i månaden vår till höst.

Välmående växter

Vi köper endast växter från noga utvalda odlare, så att vi kan leverera växter av högsta kvalitet till de bästa priserna.