Plantbox December 2020 - Plantredo

Plantbox December 2020

Kära prenumerant, hoppas du mår bra! Vi förstår att du kanske har fullt upp med att stöpa ljus, baka lussebullar, bygga pepparkakshus, slå in..
Plantbox November 2020 Du läser Plantbox December 2020 Tar ca 2 minuter att läsa Nästa Plantbox Januari 2021

Kära prenumerant, hoppas du mår bra! Vi förstår att du kanske har fullt upp med att stöpa ljus, baka lussebullar, bygga pepparkakshus, slå in julklappar, ja allt det där som hör julen till men vad vore julen utan växter? inte komplett om du frågar oss! och eftersom Jul i sig är bland det mest klassiska vi har innehåller såklart din December Plantbox en riktig klassiker till växter, nämligen en Ficus Elastica Burgundy!

Ficus Elastica en art från familjen mullbärsväxter och den härstammar från norra Indien och Sydostasien. Den kallas också ibland för gummiträd då det går att utvinna ett material ur saven med gummiliknande egenskaper. Fönsterfikusen har varit en populär krukväxt i Sverige sedan 30-talet då den faktiskt var en av det mest populära växterna i svenska hem. Inte svårt att förstå då den har vackert mörkgröna läderaktiga blad med röda nerver, classics never die helt enkelt!

Skötselråd
Ficus Elastica tål torr luft, men spraya eller torka gärna av bladen regelbundet så de håller sig rena och blir mer motståndskraftiga mot ohyra. Den står helst ljust men inte i starkt solljus, Vattna kan du göra 1 - 2 gånger i veckan beroende på säsong men viktigt är att den vill torka upp ordentligt mellan vattningarna, och du glömmer väl inte att det alltid är viktigt att känna på jorden några centimeter ner i krukan för att veta om eller hur törstig din växt är! 

Välmående växter

Vi köper endast växter från noga utvalda odlare, så att vi kan leverera växter av högsta kvalitet till de bästa priserna.