Plantbox September 2021 - Plantredo

Plantbox September 2021

Sommaren är officiellt över och med handen på hjärtat har kanske en och annan växt kanske fått sätta livet till under sommarens varma dagar när du varit iväg och njutit av semester...
Plantbox Augusti 2021 Du läser Plantbox September 2021 Tar ca 2 minuter att läsa Nästa Plantbox Oktober 2021

Vet du, sånt händer och du behöver inte sörja över att du är en dålig växtförälder!  För nu är det dags att fylla på med en ny favoritväxt hemma! Denna månad får du dessutom en riktigt tålig växt som klara av att du åker bort på semester en eller två veckor.

Denna växt är ingen mindre än Peperomia Obtusifolia Variegata. Peperomia är växtsläktet med oändligt många utseenden! ovala, runda, hjärtformade, stora, små, gröna, röda, lila, variegerade ja du hör ju vilken variation på blad det olika Peperomia sorterna kan bjuda på. Du skulle utan problem kunna fylla ett helt hem med bara Peperomia utan upprepning, inte illa va? och dessa är inte bara super snygga och varierande i sitt utseende de ställer också väldigt lite krav på dig som växtförälder och om inte det är skönt så säg!

Skötselråd
Peperomia älskar ljus och sol men se upp för allt för stark sol som kan bleka bladen! Ett fönster i öst eller väst under vår och sommar och ett söderfönster under vintern brukar vara optimalt för en Peperomia. Även om Peperomian föredrar ljust så går även halvskuggiga lägen också alldeles utmärkt. Som det tjocka bladen antyder så är Peperomia duktig på att lagra vatten i bladen därför behöver du inte vattna den allt för ofta. Under vår och sommar ungefär varje till varannan vecka och under vintern ca en till två gånger i månaden. Vattna rejält men var noga med att låta den torka upp mellan vattningarna.

När du planterar din Peperomia välj en väl dränerad jord eller blanda i extra dränering i form av sand, perlite eller torv. Växtnäring kan du ge från tidig vår till höst ca en gång i månaden. Peperomia älskar att bo trångt och växter ur sin kruka långsammare än andra krukväxter så du behöver inte jäkta med omplantering. Vill du kan plantera om din Peperomia en gång om året för att den ska få frisk och näringsfylld jord men du behöver för den saken skull inte byta till en större kruka.

Välmående växter

Vi köper endast växter från noga utvalda odlare, så att vi kan leverera växter av högsta kvalitet till de bästa priserna.