Plantbox Augusti 2021 - Plantredo

Plantbox Augusti 2021

Bästa Prenumerant! Hoppas du njutit av soliga dagar, ljumma kvällar och svalkande dopp! Augusti är här och många är vi som kommit tillbaka från semester och lite smått börjat förbereda oss in för hösten, mysigt ändå!

Plantbox Juli 2021 Du läser Plantbox Augusti 2021 1 minut Nästa Plantbox September 2021

Men Augusti är inte bara lika med sensommar det är också dags för Plantbox, YES! och denna månad vill vi introducera dig för Phlebodium aureum 'Blue star' eller Hartassbräken som den också kallas. Denna växt har härligt yviga bladverk i en ljust grön blå ton och den är inte bara vacker den är dessutom en flitig luftrenare, perfekt inför höstens alla hemmakvällar! 

Skötselråd
Hartassbräken är rätt flexibel med placering, så länge du ger den en plats som är halvskugga till ljust, men undvik direkt solljus och helt skuggläge. Hartassbräken är en av få växter som trivs i blöt jord, så se helt enkelt till att jorden är ordentligt fuktig hela tiden och då den trivs fuktigt blir den också toppenglad om du duschar bladen då och då för ge den en högre luftfuktighet.

Tips - när du vattnar din Hartassbräken vattna helst direkt på jorden och inte på knölarna för att undvika att bladen torkar ut.

 

Välmående växter

Vi köper endast växter från noga utvalda odlare, så att vi kan leverera växter av högsta kvalitet till de bästa priserna.