Plantbox Juli 2021

Bästa Prenumerant!

Hoppas du inte smälter bort i den härliga sommarvärme vårt avlånga land bjuder på! och som att det inte är nog så fantastiskt med sommar och sol så kommer dessutom en liten present mitt i allt (kanske från dig själv till dig själv) eller från någon annan fantastisk person som tycker du förtjänar ännu mera grönt i ditt liv, månadens Plantbox är här wiiihoo! Vad ligger då i denna fantastiska box? Jo här har du ingen mindre än (trumvirvel)... Hoya Pubicalyx! eller Porslinsblomma som den så fint på svenska kallas.

Hoya är det latinska namnet för Porslinsblomma och detta är ett släkte som innefattar flera hundra arter med stor variation i färg och form. Just Pubicalyx sticker definitivt ut ur mängden med med sina snyggt spräckliga grönbruna blad. Hoya har de senaste åren blivit både en populär och trendig växt i de svenska hemmen (psst.. den är med på trendlistan 2021) eller man kan säga att den gjort come back. Inte konstigt då den är en både lättskött och snabbväxande krukväxt som ger långa vackra rankor som du kan binda upp, låta klättra eller hänga fritt. Under perioder blommar Hoyan med små blommor hängande i klasar vackra som skört porslin. 

Skötselråd
Eftersom Hoya som många andra krukväxter är en tropisk växt tycker den om värme och fukt. Så se till att hålla jorden lätt och jämt fuktig och att den inte står i kalla drag under vinterhalvåret. Placera din Hoya i halvskugga eller ljust men undvik direkt solljus. Om du ger din Hoya en skvätt näring vår till höst kommer den älska dig lite extra och vem vet kanske bjuder den på en extra porslinsblomma eller två!

 

"Jag är inte besatt av växter, jag tycker bara att varje kvadratmeter behöver ha en"

Filippa Blancér - Grundare Plantredo