Plantbox Juni 2021 - Plantredo

Plantbox Juni 2021

Bästa Prenumerant! Hoppas du har en fin sommar och njuter av sol och svalkande dopp, och som pricket över i:et är det ju dags för månadens Plantbox.

Plantbox Maj 2021 Du läser Plantbox Juni 2021 Tar ca 2 minuter att läsa Nästa Plantbox Juli 2021

Bästa Prenumerant!

Hoppas du har en fin sommar och njuter av sol och svalkande dopp, och som pricket över i:et är det ju dags för månadens Plantbox. I Juni boxen har du fått en växt som ger den rätta sommarkänslan med härligt rosa blommor, och detta är ingen mindre än en Rosenkalla.

Rosenkallan eller Anthurium andreanum som den i det vetenskapliga språket heter har sitt ursprung i Sydamerika, från de tropiska regnskogarna. Den har har glansiga nästan vaxartade blad och ”blommor” och det vi kallar blommor på just Rosenkallan är inte blommor utan det är faktiskt färgstarka hölsterblad som finns för att locka till sig pollinerare. Själva blommorna är det som sitter på blomkolven i mitten av bladet och är väldigt små, därför har naturen så snällt hjälpt Rosenkallan lite på traven med dessa tjusiga färggranna hölsterblad så att insekterna ska hitta fram, hur finuligt? Rosenkallan är dessutom som många andra kallor en väldigt flitig luftrenare, det vill säga både snygg och smart, inte alla som kan skryta med det!

Skötselråd
Eftersom Rosenkallan är en tropiskväxt, vill den gärna att du efterliknar det klimatet för bästa förutsättningarna. Den vill därför stå ljust till halvskugga, få bladen sprayade då och då och håll jorden lite lätt fuktig. Ger du din Rosenkalla dessa förutsättningar kommer ni få ett långt och lyckligt liv ihop!

Välmående växter

Vi köper endast växter från noga utvalda odlare, så att vi kan leverera växter av högsta kvalitet till de bästa priserna.