Plantbox Oktober 2021

Hej bästa prenumerant och växtförälder! 

Då var det ny månad och dags för en ny växt att göra entre i ditt liv! och vad vore Oktober utan en ny Calathea till hemmet så därför innehåller månadens Plantbox såklart en Calathea. Calathea kommer ursprungligen från Central- och Sydamerika och det finns flera hundra arter inom Calathea familjen med allt från mönstrade blad, olika färger, nyanser och former. Denna Calathea heter Rufibarba och har snyggt vågigt, ludna blad i murriga höst färger. Perfekt för att få till den rätta höst feelingen där hemma! 

Skötselråd
Eftersom Calathea växer vild i regnskogsområden gillar dem värme och fukt, så en temperatur på minst 18 grader är att föredra. Håll jorden lätt och jämt fuktig  gärna med kalkfritt vatten och placera din Calathea ljust till halvskugga men undvik direkt solljus. Vill du placera din Calathea i ett fönster så är ett öst- eller västfönster perfekt.

Eftersom Calathea är en frusen liten växt så undviker hon helst kalla drag, något som kan vara extra viktigt att tänka på den kalla årstiden om du har fönster och dörrar som drar kallt! Torr luft är hon inte heller något fan, men älskar däremot hög luftfuktighet så en dusch då och då gör henne överlycklig, vi lovar. Tillsätt kalkfri näring i vattnet en gång per vecka från tidig vår till höst. 

"Jag är inte besatt av växter, jag tycker bara att varje kvadratmeter behöver ha en"

Filippa Blancér - Grundare Plantredo