Plantbox November 2021 - Plantredo

Plantbox November 2021

Bästa växtförälder, äntligen November månad och dags för en ny växt! om du väntat ihjäl dig så var väntan väl värd för denna månad får du ingen mindre än en...
Plantbox Oktober 2021 Du läser Plantbox November 2021 1 minut Nästa Plantbox December 2021
Epipremnum aureum 'happy leaf'. En ovanligare sort av Gullranka kan man säga med snyggt vit variegerade blad (psst. bland det trendigaste inom växter!) och du vi lovar att du blir happy av dessa blad! 

Förutom att den är väldans snygg är den också lättskött, bästa kombon tycker vi! Vill du behålla de vita i växten placera den inte för mörkt, men se upp för direkt solljus. Eftersom solen lyser med sin frånvaro för det mesta nu under November, tänk ljust när du placerar din happy leaf! När du vattnar vattna ordentligt och låt sedan jorden torka upp lätt mellan vattningarna. Framåt våren kan du ge lite näring i vattnet 1 gång i månaden fram till hösten. 

Observera att vita bladen kan bli bruna, misströsta icke detta betyder inte att det är något fel på växten eller din skötsel. Detta gäller nämligen alla växter med vita inslag och beror på att de vita bladen är lite mer känsliga och överlever inte lika länge som gröna blad pga att de innehåller mindre klorofyll.

Lycka till med din nya grön(vita) kompis!

Plant-five!

Välmående växter

Vi köper endast växter från noga utvalda odlare, så att vi kan leverera växter av högsta kvalitet till de bästa priserna.