Plantbox December 2021 - Plantredo

Plantbox December 2021

Bästa växtförälder! Nu är det jul igen (eller ja, nästan) och mitt i ljus-stöpande, bullbakande och lackande av julklappar kommer här den bästa julklappen av alla. En ny favoritväxt, för vad vore julen utan växter?

Plantbox November 2021 Du läser Plantbox December 2021 1 minut Nästa Plantbox Januari 2022

Så för att du ska kunna fira en grön jul får du ingen mindre än en Philodendron 'Green 'Princess' i månadens Plantbox. Hon har glänsande gröna blad och är en oförskämt snygg grönväxt som kommer lysa upp i december mörkret.  

Skötselråd 
Så hur ska du då ta hand om din Green Princess då? jo hon vill gärna stå ljust till halvskugga men inte i direkt solljus. Tänk på att välja en ljus placering nu under de mörkaste vintermånaderna. Hon vill vattnas rejält men torka upp lätt mellan vattningarna. Omplantera henne var 12e månad i vanlig blomjord, adderar du något extra dränerande som perlite i jorden blir hon extra glad. Släng gärna med en skvätt näring i vattnet 1-2 gånger i månaden vår till höst.

Ha en riktigt grön och skön jul!

Välmående växter

Vi köper endast växter från noga utvalda odlare, så att vi kan leverera växter av högsta kvalitet till de bästa priserna.