Plantbox Mars 2021

Kära Prenumerant!

Äntligen är det Mars och dags för en ny Plantbox! Vi förstår att du väntat och längtat, det har vi också! I denna månads Plantbox får du något alldeles speciellt, nämligen ovanliga Epipremnum aureum Neon Golden Pothos. 

Denna färgsprakande växt är Gullrankans sällsynte släkting och med sina neonfärgade blad är den definitivt något något utöver det vanliga. Vissa exemplar går mer åt det limefärgade hållet och andra åt det guldigt gula hållet, oavsett vilken nyans är det garanterat en växt som kommer lysa upp ditt hem! Den har ett klättrande växtsätt och är därför supersnygg både hängandes i en ampel, ståendes på hylla eller klättrande på en vägg. 

Skötselråd
När det kommer till placering av din Epipremnum kan du välja och vraka på allt från skuggigare läge till ett ljust läge, men undvik helst direkt solljus! Desto ljusare placering du ger din växt desto ljusare blad får den och ju mörkare placering ju mörkare blad får den. Jorden vill den ha lätt och jämt fuktig, så fram med vattenkannan! men som alltid övervattna icke.

 

"Jag är inte besatt av växter, jag tycker bara att varje kvadratmeter behöver ha en"

Filippa Blancér - Grundare Plantredo