Plantbox April 2021 - Plantredo

Plantbox April 2021

Bästa Prenumerant! Hoppas allt är bra med dig och att du och dina växter njuter av våren och den ljusa tiden vi har framför oss...
Plantbox Mars 2021 Du läser Plantbox April 2021 1 minut Nästa Plantbox Maj 2021

I månadens box har du fått en växt vars bladverk är något utöver det vanliga nämligen än Fjädersparris! Fjädersparris är en ormbunke-liknande växt som ingår i familjen sparrisväxter och kommer ursprungligen från tropiska områden i Afrika då den älskar hög luftfuktighet. På vetenskapligt språk heter denna ljuvliga växt Asparagus plumosus och det som utmärker den är dess skira, fluffig och fjäderlätta bladverk som gör den otroligt dekorativ. 

Skötselråd
Då den härstammar från tropiska områden gör du bäst i att efterlikna de klimatet, alltså fuktigt och varmt. Håll därför jorden lätt och jämt fuktig och spraya gärna med vatten för att få upp luftfuktigheten kring växten. Placera din Fjädersparris i ljust till halvskugga men undvik direkt solljus. Om du har ett fönster i badrummet kommer den trivas toppen där inne! Ge gärna en skvätt växtnäring i samband med vattning en gång i månaden vår till höst.

Hoppas ni ska trivas ihop! 

Välmående växter

Vi köper endast växter från noga utvalda odlare, så att vi kan leverera växter av högsta kvalitet till de bästa priserna.