Plantbox April 2021

Bästa Prenumerant! Hoppas allt är bra med dig och att du och dina växter njuter av våren och den ljusa tiden vi har framför oss. I månadens box har du fått en växt vars bladverk är något utöver det vanliga nämligen en Fjädersparris!

Fjädersparris är en ormbunke-liknande växt som ingår i familjen sparrisväxter och kommer ursprungligen från tropiska områden i Afrika då den älskar hög luftfuktighet. På vetenskapligt språk heter denna ljuvliga växt Asparagus plumosus och det som utmärker den är dess skira, fluffig och fjäderlätta bladverk som gör den otroligt dekorativ. 

Skötselråd
Då den härstammar från tropiska områden gör du bäst i att efterlikna de klimatet, alltså fuktigt och varmt. Håll därför jorden lätt och jämt fuktig och spraya gärna med vatten för att få upp luftfuktigheten kring växten. Placera din Fjädersparris i ljust till halvskugga men undvik direkt solljus. Om du har ett fönster i badrummet kommer den trivas toppen där inne! Ge gärna en skvätt växtnäring i samband med vattning en gång i månaden vår till höst.

Hoppas ni ska trivas ihop! 

"Jag är inte besatt av växter, jag tycker bara att varje kvadratmeter behöver ha en"

Filippa Blancér - Grundare Plantredo