Plantbox Februari 2021 - Plantredo

Plantbox Februari 2021

Kära Prenumerant! Hoppas allt är bra med dig och att du åkt massor av pulka, skridskor och skidor kanske haft ett och annat snöbollskrig i vårt härliga vinterland! 
Plantbox Januari 2021 Du läser Plantbox Februari 2021 Tar ca 2 minuter att läsa Nästa Plantbox Mars 2021
Kära Prenumerant!

Hoppas allt är bra med dig och att du åkt massor av pulka, skridskor och skidor, och kanske haft ett och annat snöbollskrig i vårt härliga vinterland! Och trots snö och kyla i stora delar av landet går vi ändå mot ljusare tider och längre dagar, något inte bara vi älskar utan även våra gröna kompisar!
Så nu till det viktiga, vad fanns i din Februari box? jo nämligen inte någon mindre än Sanseviera trifasciata Hahnii. Denna växt har allt vi vill ha i en krukväxt, den är lättskött, kan stå i det flesta ljuslägena, drabbas sällan av skadedjur & sjukdomar, den har otroligt dekorativa blad och är en flitig luftrenare. Nästan för bra för att vara sant eller hur? 

Skötselråd
Tack vara sina fantastiska egenskaper har du många möjligheter när du inreder med en Sanseviera för den trivs nämligen på alla platser från sol till skugga, du kan alltså ställa den nästan vart som helst i ditt hem. Den växer och frodas dock som mest på en ljus och varm plats. Den vill stå i en sandblandad jord och vattnas sällan. När du vattnar den vattna den ordentligt så den blir genomblöt men var noga med att den får torka upp helt inför nästa vattning. Du kan med andra ord med gott samvete åka på semester utan att oroa dig för att riskera livet på just denna gröna vän.

Välmående växter

Vi köper endast växter från noga utvalda odlare, så att vi kan leverera växter av högsta kvalitet till de bästa priserna.