Skötselråd Gullranka - Plantredo

Skötselråd Gullranka

Gullrankan är en riktig klassiker till växt som fått pryda många hem under flera årtionden! Ska vi prata vetenskapligt språk så heter den Epipremnum aureum och växer naturligt gör den på Sällskapsöarna...

Den har ett klättrande växtsätt med snyggt variegerade hjärtformade blad i grönt och gult. Den har hög avdunstningsgrad och hjälper dig att minska kemiska gaser i inomhusluften. Gullrankan är lättskött, enkel att ta sticklingar på, snabbväxande och supersnygg både hängandes och dinglandes i en ampel eller ståendes på en hylla, en riktig pangväxt om ni frågar oss! 

Skötselråd
Gullrankan ställer få krav på dig som växtförälder och är därför den perfekta nybörjarväxten. När det kommer till placering av din kan du välja och vraka på allt ifrån ett skuggigare läge till ett ljust läge, men undvik helst direkt solljus! desto ljusare placering desto ljusare och mer variegerade blad får den och ju mörkare du placerar den desto mörkare och mer gröna blad får den. Jorden vill den ha lätt och jämt fuktig, även om den också tål att torka upp lätt mellan vattningarna!  

Relaterade Produkter

Gullranka
119 kr

Välmående växter

Vi köper endast växter från noga utvalda odlare, så att vi kan leverera växter av högsta kvalitet till de bästa priserna.