Skötselråd Ampellilja - Plantredo

Skötselråd Ampellilja

Ampelliljan kommer ursprungligen från Afrika och är en riktigt duktig luftrenare och luftfuktare, den växter snabbt, är inte de minsta kräsen..
Skötselråd Klätterkalla Du läser Skötselråd Ampellilja Tar ca 2 minuter att läsa Nästa Skötselråd Alocasia

Ampelliljan eller Chlorophytum comosum som är dess vetenskapliga namn kommer ursprungligen från Afrika och är en riktigt duktig luftrenare och luftfuktare, den växter snabbt, är inte de minsta kräsen med placering, att den dessutom är snygg och super lättskött gör den till den perfekta nybörjare växten! Låter det för bra för att vara sant? Vi lovar det är sant! 

Skötselråd
Placera din Ampellilja i skuggigt, halvskuggigt eller ljust läge. Beroende på hur ljust eller mörkt du placerar din växt kommer den variera i sitt utseende, det vill säga en ljusare placering kommer ge din växt ljusare blad och en mörkar placering ger en mörkare och intensivare bladfärg.

Plantera om din Ampellilja ca 1 gång om året i vanlig blomjord och tillsätt då gärna en tredjedel perlite eller små lecakulor för bättre dränering. Ampelliljan föredrar lite lätt och jämt fuktig jord men den klarar också av att torka upp mellan vattningarna. Ampellilja blir ofta brun i bladkanterna, detta är inget som påverkar växten men du av estetiska skäl inte tycker om det bruna går det alldeles utmärkt att toppa den med en sax. Att sparya bladen med vatten några gånger i veckan kan också förebygga att detta uppstår.

Relaterade Produkter

Ampellilja
99 kr

Välmående växter

Vi köper endast växter från noga utvalda odlare, så att vi kan leverera växter av högsta kvalitet till de bästa priserna.