Plantbox Maj 2020 - Plantredo

Plantbox Maj 2020

Kära prenumerant i denna månad får du en Grön Moses Stentavlor i din Plantbox, eller Maranta Leuconeura Kerchoveana som han så väldigt lätt uttalat heter på latin. Moses stentavlor är en art från familjen strimbladsväxter som härstammar från Brasilen. På engelska kallas växten "prayer plant" då bladen på kvällen reser sig uppåt och böjer sig mot varandra likt händer i bön. 
Plantbox April 2020 Du läser Plantbox Maj 2020 1 minut Nästa Plantbox Juni 2020

Grön Moses Stentavlor 

Kära prenumerant denna månad får du en Grön Moses Stentavlor i din Plantbox, eller Maranta Leuconeura Kerchoveana som han så väldigt lätt uttalat heter på latin. Moses stentavlor är en art från familjen strimbladsväxter som härstammar från Brasilen. På engelska kallas växten "prayer plant" då bladen på kvällen reser sig uppåt och böjer sig mot varandra likt händer i bön. I övrigt har Moses ett krypande horisontellt växtsätt vilket gör att han breder ut sig, så ge denna fagra ordentligt med svängutrymme. 

Skötsel
Eftersom Moses stentavlor är en tropisk växt trivs han bäst i varm och fuktig luft, duscha gärna bladen ofta och placera honom i halvskugga till ljust men inte i direkt solljus. Vattna rikligt ca en till två gång i veckan (beroende på säsong) och se till att jorden alltid är jämt fuktig, så lilla Moses inte får torra bladkanter, men som vanligt - övervattna inte!

Ps. Moses kan vara känslig för kalla drag! Hoppas ni ska trivas ihop och att du gillar honom lika mycket som vi gör 💚

Välmående växter

Vi köper endast växter från noga utvalda odlare, så att vi kan leverera växter av högsta kvalitet till de bästa priserna.