Plantbox Juni 2020 - Plantredo

Plantbox Juni 2020

Kära prenumerant hoppas du har det fint i sommar värmen och att du solar, badar och dricker saft i mängder! I månadens Plantbox får du en bedårandeväxt vid namn Pilspetsranka..
Plantbox Maj 2020 Du läser Plantbox Juni 2020 1 minut Nästa Plantbox Juli 2020

Kära prenumerant hoppas du har det fint i sommar värmen och att du solar, badar och dricker saft i mängder! Du kanske är lite nyfiken på vad det var för växt som låg i din Plantbox? jo då kan vi tala om för dig att denna bedårande växt heter Pilspetsranka.. 

Eller Gåsfot, Fingerranka, Urskogens slinga eller varför inte Kaninöron och såklart Syngonium Podophyllum på latin, ja du hör ju kärt barn har många namn! och självklart ska en så snygg växt ha så många namn. Den har snyggt mönstrade blad i grönt med form av en pilspets, som med tiden får ett klättrande växtsätt. Låter inte det snyggt så vet vi inte vad!

Skötselråd
Pilspetsrankan har sitt ursprung i Mellanamerika och vill därför stå ljust till halvskugga, men undviker gärna för soliga platser då bladen kan mista sin vackra färg! Håll jorden lätt och jämn fuktig, den klarar även att torka upp lätt. Bra att tänka på är att denna skönhet är giftig att förtära så håll hungriga små barn och djur borta från din Pilspetsranka.

Välmående växter

Vi köper endast växter från noga utvalda odlare, så att vi kan leverera växter av högsta kvalitet till de bästa priserna.