Varför du behöver växter i ditt liv! - Plantredo

Varför du behöver växter i ditt liv!

Växter är inte bara fina att inreda med, de får oss också att må bra både psykiskt och fysiskt. Varför, jo för att växter bidrar till: renare inomhusluft, då de absorbera toxiner, öka luftfuktigheten och producera syre, minskad stress, trötthet och förkylningssymptom, ger ett ökat humör, produktivitet, koncentration och kreativitet, minskar den statiska elektriciteten vid din dator och sist men inte minst, det är oerhört fina att vila ögonen på...
Hur du vattnar dina växter Du läser Varför du behöver växter i ditt liv! Tar ca 2 minuter att läsa Nästa Vilket ljus behöver din växt?

Växter är inte bara fina att inreda med, de får oss också att må bra både psykiskt och fysiskt.

 Varför, jo för att växter bidrar till:

    • Renare inomhusluft, då de absorbera toxiner, öka luftfuktigheten och producera syre
    • Minskad stress, trötthet och förkylningssymptom
    • Ger ett ökat humör, produktivitet, koncentration och kreativitet
    • Minskar den statiska elektriciteten vid din dator
    • Sist men inte minst, det är oerhört fina att vila ögonen på!

 

Varför du ska omge dig av växter

Människan har funnits i närmare 200 000 år och större del av den tiden har vi bott på savannen, ute i naturen med andra ord, men det senaste århundradena har vår livsmiljö förändrats nämnvärt. Från att ha levt ute i det vilda och jagat vår föda, tillbringar vi istället ca 90 procent av dygnet inomhus, ofta i en tätbebyggd stadsmiljö där natur är en bristvara. Idag, framförallt om du bor i en hektisk tätbefolkad stad, är du utsatt för en mängd olika typer av luftföroreningar. Föroreningar finns dessvärre inte bara utanför vår dörr, det finns också i våra hem och på våra arbetsplaster. Dessa har inte bara en negativ inverkan på miljön utan även på vår hud, vårt hår och framför allt luften vi andas.. 

I nästan alla hem och kommersiella byggnader finns luftföroreningar som kommer från väggfärger, gummin, vinyl, laminat, dator och plast som med tiden bryts ner och släpper ut föreningarna i luften vi andas. Den goda nyheten är dock att vi kan förbättra vår inomhuslufts kvalitet med växter! Växterna absorberar nämligen skadliga toxiner och bryter ner dem i mjuka biprodukter och lagrar dem i sin jord för att senare användas som "växtmat".

Att backa bandet och gå tillbaka till att leva ute i naturen kan tyckas svårt och onödigt, men eftersom det för människan är högst naturligt att omge sig av natur kan vi åtminstone skapa en grönare känsla i vårt hem för att kompromissa för all tid vi spendera inomhus. Så när du inte hinner ut på den där mysiga skogspromenad kan du stanna inne med gott samvete och hänga med dina krukväxter, hur bra låter inte det?

Välmående växter

Vi köper endast växter från noga utvalda odlare, så att vi kan leverera växter av högsta kvalitet till de bästa priserna.