Trendiga växter 2020

Precis som med mode finns det såklart trender inom växter, växters trendcykler tenderar dock att hålla väldigt mycket längre, tack och lov säger vi! Många retro-växter som varit superpoppis under femtio, sextio och sjuttiotalet är lika heta idag, exempel på dessa är Monstera, Fredskalla, Ampellilja, Svärmorstunga med flera.

Så även om du knappt kan göra fel när du inreder med växter, om du frågar oss! kommer här de hetaste växterna för 2020, alltså för dig som vill vara en riktig Plantanista!

Moses Stentavlor 
Maranta Leuconeura 
En trend vi sett växa sig stark är växter med mönstrade blad, denna trend håller i sig! Moses Stentavlor har blad tecknade i grönt med klarröda bladnerver, likt ett litet konstverk och är en av det hetaste växterna du kan ha hemma just nu!Rosenkalla
Anthurium Anderaeanum
Rosenkalla en klassiker som är på tapeten igen. Växten som känns elegant, retro och hipster på samma gång, dessutom är den en hejare på att rena luften och istället för att gå på den klassiska röda varför inte välja en i rosa eller kanske till och med svart. Självklart är denna retro, eleganta hipsterväxt med på topplistan 2020!

 
Gåsfot
Syngonium Podophyllum
Rosa har aldrig varit så hett som nu! och finns det någon finare färgkombination än rosa och grönt? Syngonium Podophyllum Pink (Gåsfot som vi kallar den) har just den färgkombo och vi tror att denna växt kommer klättra ordentligt på populäritets-stegen 2020. Syngonium Podophyllum har funnits på växtnördarnas "ha lista" ett tag och det om något är ett tecken på en riktig trendväxt. Växten finns även i fina gröna färgkombinationer och kallas allt från Fingerranka, Pilspetsranka, Urskogens Slinga och Kaninöron.


Begonia
Begonia är en härligt retroväxt som finns i tusentals olika varianter med allt från prickiga, fläckiga och sammetslena blad. Det är växten som gått från mormors fönsterbräda till att få pryda de coolast hipster hemmen och därför är den såklart med på 2020 topplista!
Fönsterfikus 
Ficus Elastica
Klassisk och älskad växt, som var en hit redan på 30-talet, vi förstår varför! Den finns i snyggt mönstrade blad i rosa, vitt och gult men också i elegant mörkgröna, alla varianter är ubersnygga och kommer synas i många trendiga hem 2020!

Brokbladiga växter   
Instagram och Pinterest fullkomligt väller över av drömmiga bilder på brokbladiga växter, dessa ska gärna vara med inslag av grönt, vitt och gul. Brokbladiga växter betyder nämligen att bladen är flerfärgade och dessa kallas ofta för variegerade. Köp en växt med vita inslag och du är helt klart en riktig plantanista!

Aglaonema

Aglaonema även kallad Silverkalla är en mycket lättskött och dekorativ växt som finns i klassiska gröna varianter med snygga mönstrade blad men det är de är nya färgkombinationerna i rött, rosa och vitt som gjort att denna supersnygga växt kvalat in på 2020s trendlista!

 
Strandkastanj
Pachira Aquatica
En sista växt som trendar 2020 är Strandkastanj, eller Money tree som den heter på engelska. Den har ett palmliknande utseende och enligt kinesisk feng shui tradition ska denna växt bringa sin växtförälder lycka, bara av den anledningen måste man ju ha en hemma!

Till alla artiklar

Shoppa växter

Hitta din växt


Gröna Nyheter

"Jag är inte besatt av växter, jag tycker bara att varje kvadratmeter behöver ha en"

Filippa Blancér - Grundare Plantredo