Grön harmoni hos Vanessa - Plantredo

Grön harmoni hos Vanessa

Denna vecka har vi fått titta in i Vanessas gröna hem strax utanför Lund. För Vanessa skapar växter harmoni och trygghet och själva växtskötseln ser hon som en fin egentid med sina gröna kompisar..
Marlene's 1700-talsgård Du läser Grön harmoni hos Vanessa Tar ca 4 minuter att läsa Nästa Giftiga växter för katter
Hemma hos är en intervju-serie där Plantredo träffar plantfluencers i deras hem, vi frågar dem om deras bästa tips och råd gällande växter och hur de inreder med grönt.

Denna vecka har vi fått titta in i Vanessas gröna hem strax utanför Lund. För Vanessa skapar växter harmoni och trygghet och själva växtskötseln ser hon som en fin egentid med sina gröna kompisar. Läs hela intervjun nedan 🌿

Hej Vanessa vilket grönt skönt hem du har! kan du berätta lite om dig själv och ditt intresse för grönt?

Jag heter Vanessa och är 27 år gammal. Jag bor i Skåne, en bit utanför Lund tillsammans med min sambo Robin och våra två katter, Staffan och Bosse. Jag arbetar som arbetsterapeut inom LSS och är egenföretagare som fotograf.

Mitt intresse för växter började nog när jag flyttade hemifrån vid 18 års ålder. Just då tyckte jag bara att det var fint och hade verkligen ingen känsla eller kunskap om skötsel. I samband med att vi köpte hus utvecklade jag ett stort intresse för inomhusväxter och trädgård.

Vad är det bästa med att fylla hemmet med växter?

Utöver att jag tycker det är väldigt snyggt, skapar det en harmoni och trygghet i mitt hem. Att få gå runt och plocka ledsna, gula blad och vattna, blir min egentid med växterna och det betyder mer än bara själva skötseln för mig. På helgmorgnar går jag runt i hemmet med en kopp kaffe och en podd i lurarna samtidigt som jag vattnar alla mina växter och eventuellt duschar en och annan. Det är fint det!

Vilken är din favorit växt?

Det måste nog vara min nykomling Philodendron Pink Princess. Den har jag varit på jakt efter länge. Antingen har priset varit lite för saftigt eller så har jag inte tyckt att den innehållit tillräckligt mycket rosa pigment. Men nu så! Sen tycker jag att klassiska Monstera Borsigiana och Deliciosa är otroligt vackra och tacksamma.

Har du några skötseltips att dela med dig av?

Jag tycker det är viktigt att läsa på om växterna du köper, många misstar sig och köper plantor utan att ha någon aning om hur det ska skötas om. Det låter kanske komplicerat, men det är ju roligare att ta hand om en växt om den får rätt förutsättningar! Om man är osäker på en växt kan man börja med en stickling istället för en hel planta.

Hur tänker du när du inreder med växter?

Jag har fått tagga ner lite vad gäller växter hemma. Kanske för att min sambo klagade vid ett tillfälle över att min enorma Monstera Deliciosa nästan kittlade honom i ansiktet när han sov... Jag älskar kläng- och klätterväxter och är ett stort fan av amplar och piedestaler, så jag har många Gullrankor, Silverrankor och Hoyor. Jag försöker tänka på vilket ljus jag kan förse växterna med i huset och väljer växter därefter. Favvisar som jag tror att jag alltid kommer att ha hemma är fiolfikus, olika sorter av Monstera, Philodendron, och Fönsterfikusar. Jag har alltid mellan 10-15 sticklingar på rotning satta i vaser utspritt i huset. Dels för att jag tycker det är fint men också för att det är en trevlig “gå bort present”. 

Tack Vanessa för att vi fick titta in hemma hos dig och dina växter. Ps. vi tycker inte det låter allt för tokigt att bli kittlad av en Monstera om natten 🥰  Vill ni se mer av Vanessa och hennes gröna kompisar hittar ni henne på Instagram-kontot @thehappinessinplants

Relaterade Produkter

Välmående växter

Vi köper endast växter från noga utvalda odlare, så att vi kan leverera växter av högsta kvalitet till de bästa priserna.