Kan växter vara giftiga? - Plantredo

Kan växter vara giftiga?

Vissa växter försvarar sig för att inte bli tuggade på med en naturligt förekommande kemisk process, denna process utsöndrar något som kallas sekundära växtmetaboliter...

Varför vi inte bör tugga på våra plantor
Detta är något som växter gjort i miljontals år, en överlevnadsstrategi för att skydda sig från att bli uppäten skapad av naturen helt enkelt. Vissa växtmetabolider kan skapa fysisk irritation medans andra kan vara dödliga.

Kom ihåg att en växt bara kan förgifta oss eller våra djur om vi äter på dem. Så, så länge du inte tuggar på dina krukväxter kan du alltså vara lugn. Det kan såklart vara svårare med katter, hundar och små barn. Katter och hundar tenderar ofta att tugga på dina växter i tristess, de är alltså ofta uttråkade och kan behöva stimulans. Tips är att ge din lilla gullegris något annat att tugga på, eller bara leka järnet med dem när du är hemma. Eller varför inte vara lite kreativ med placerandet av dina växter, ställ dem högt på byråer, hyllor eller i amplar där husdjur och barn inte når din plantbebisar!

Psst. Nedan under relaterade produkter har vi listat ett par av våra djurvänliga växter som du kan köpa i vår butik, bland annat Elefantöra, Älghornsbräken och Strandkastanj.

Välmående växter

Vi köper endast växter från noga utvalda odlare, så att vi kan leverera växter av högsta kvalitet till de bästa priserna.