Skötselråd Forellbegonia - Plantredo

Skötselråd Forellbegonia

Forellbegonian har bladform som en forell dekorerade med snygga prickar och röd undersida. Formen på bladen har också gjort att den ibland kallas för änglavinge, snygg växt med fina namn helt enkelt!
Skötselråd Kaktus Du läser Skötselråd Forellbegonia 1 minut Nästa Skötselråd Kaktus

Begonia är växten som gått från mormors fönsterbräda till att få pryda de coolaste hipster hemmen! Begonia-släktet började importeras till Europa redan i slutet på 1700-talet och var en populär krukväxt i Sverige mellan mitten på 1800 till mitten på 1900-talet. Efter denna glanstid svalnade intresset något för dessa, snygga, roliga och lite udda krukväxter till att de nu gjort stor comeback och blivit en av det hetaste växterna du kan ha hemma. Just Forellbegonian (Begonia maculata) har bladform som en forell dekorerade med snygga stora prickar och mörkröd undersida. Formen på bladen har också gjort att den ibland kallas för änglavinge, snygg växt med fina namn helt enkelt!

Skötselråd
Vill du också bli en mormor med din Forellbegonia (om du inte redan är det förstås!) ska du placera den i skugga till ljust, men undvik direkt solljus. Håll jorden lätt och jämt fuktig, den klarar även att torka upp lätt, glöm inte som alltid övervattna för tusan inte! lätt som en plätt eller hur, klart ni kommer bli gamla ihop!

Relaterade Produkter

Välmående växter

Vi köper endast växter från noga utvalda odlare, så att vi kan leverera växter av högsta kvalitet till de bästa priserna.