Skötselråd Monstera deliciosa - Plantredo

Skötselråd Monstera deliciosa

Monster deliciosa kännetecknas av sin ofta stora och flikiga blad som kan bli upp emot en halvmeter i diameter, pga dess flikiga blad kallas växten ibland Adams revben, mindre växter har inte hunnit utveckla dessa flikar...
Skötselråd Calathea Du läser Skötselråd Monstera deliciosa 1 minut Nästa Skötselråd Calathea

Monster deliciosa är en tropisk växt som härstammar från Syd- och mellan Amerikas tropiska områden. I sin naturliga miljö växer den lågt i skugga men kan klättra sig uppåt mot solljuset och bli så stor som 10 meter hög. Från stjälkarna växer låna luftrötter, vilka monsteran släpper av sig för att kunna ta upp syre.

Skötselråd
Eftersom monsteran är en tropisk växt trivs den bäst i varmt fuktigt klimat som inte under stiger 18 grader. Den står gärna ljust men inte i direkt solljus, men den kan också stå lite skuggigare en bit in i rummet. Vattna din Monstera 1 till 2 gånger i veckan beroende på säsong, vattna rikligt men var noga med att låta den torka upp mellan vattningarna. Spraya gärna bladen några gånger i veckan, och var extra noga med detta under den torra kalla vinterperioden. Får din Monstera väldigt mycket luftrötter går det att ta klippa bort några eller leda de ner i jorden i krukan.

Relaterade Produkter

Monstera
179 kr

Välmående växter

Vi köper endast växter från noga utvalda odlare, så att vi kan leverera växter av högsta kvalitet till de bästa priserna.