Skötselråd Echeveria - Plantredo

Skötselråd Echeveria

Echeveria är en suckulent och så kallad fetbladsväxt. Echeverian härstammar från Mexiko där den växer och frodas i torr ökenmiljö...
Du läser Skötselråd Echeveria Tar ca 2 minuter att läsa Nästa Skötselråd Blodbräken

Denna tåliga fetbladsväxt finns i flera olika dekorativa färger och former men kännetecknas ofta av att bladen sitter som i en låg rossett. Precis som andra suckulenter lagrar även denna vatten och näring i sina tjocka blad, den kan därför klara långa perioder med torka. Rotsystemen är ofta väl utbredda men grunda och tunna, det är för att när vattnet väl kommer ska dessa lätt kunna fånga upp det snabbt. Tips är därför att plantera dessa godingar i grunda krukor/skålar eller använda mycket lecakulor i botten av din kruka.

Skötselråd
Efter som Echeverian härstammar från ökenmiljö vill den stå ljust och soligt, den tål även att stå i ett gassande söderfönster sommar tid. Vill du kan du också placera dina Echeverior ute sommartid. Vid om plantering använd en porös och väldränerad jord, såjord passar alldeles utmärkt. Som du säkert förstår vill inte en ökenväxt ha allt för mycket vatten, därför kan du under vår och sommar vattna cirkus varannan vecka och vintertid drar du ner ännu ytterligare på vattnandet och var noga med att den torkat upp ordentligt mellan vattningarna. Det största orsaken till att folk misslyckas med den här typen av växt är övervattning. Så med ledorden soligt och torrt kommer du lyckas galant!

Välmående växter

Vi köper endast växter från noga utvalda odlare, så att vi kan leverera växter av högsta kvalitet till de bästa priserna.