Plantbox Mars 2020 - Plantredo

Plantbox Mars 2020

Kära prenumerant i denna månads Plantbox får du den uber trendiga och populära växten Palettblad. Nedan har du lite kuriosa om växten och skötselråd för hur du på bästa sätt tar hand om ditt Palettblad, ja så att ni kan bli best friends for life alltså...
Du läser Plantbox Mars 2020 1 minut Nästa Plantbox April 2020

Denna godbit till växt härstammar från sydöstra Asien, den har sammetsmjuka blad och kommer i en palett av olika färgsprakande kombinationer. Den växter snabbt som tusan och är en härlig färgklick att förgylla ditt hem med. Dessutom en väldigt bra nybörjare växt, hur bra?

Skötselråd
Palettblad vill stå ljust men undviker helst att stå i söderläge med stark sol, desto ljusare placering desto intensivare färger får bladen. Under sommartider är den extra törstig så vattna gärna mycket och ofta men drar ner på vattningen under vintern. Börjar denna skönhet blomma bör dessa knoppas av, om du vill behålla bladens färg det vill säga. Vill du att ditt Palettblad ska växa så att det ryker, beskär den! det görs genom att toppa av yttersta bladparen tidig höst och vår.

Tips, Tips! Spar det du toppar av vid beskärning och odla små sticklingar, denna planta rotar sig nämligen snabbt och lätt, och du kommer ha en liten Palettblads djungel!

Läs vidare..

Välmående växter

Vi köper endast växter från noga utvalda odlare, så att vi kan leverera växter av högsta kvalitet till de bästa priserna.