100% Klimatkompenserad frakt
Vi är stolta över att all vår frakt är 100% klimatkompenserad och att alla växter och tillbehör kommer paketerade i återvinningsbart material.

Vi levererar till ditt närmaste ombud eller hem till dig i hela Sverige med DHL och Airmee. Vi skickar arbetsdagar Måndag till Torsdag och den normala leveranstiden är 2-4 arbetsdagar från att vi mottagit din order.

Så här mycket kostar de olika fraktalternativen

Order under 699 KR
* DHL Ombud 49 KR
* Airmee Hemleverans 99 KR

Order över 699 KR
* DHL Ombud 0 KR
* Airmee Hemleverans 99 KR

DHL ombud
Din beställning skickas med DHL till ditt närmaste ombud. När ordern lämnar vårt lager får du ett mail med ditt ordernummer så att du kan följa din beställning. När paketet finns att hämta hos ombudet får du avisering via SMS eller mail med ett löpnummer. Endast svenska telefonnummer är giltiga. Ta med dig legitimation och löpnummer för att hämta ut ditt paket. Om någon annan ska hämta paketet åt dig krävs både ombudets och din legitimation.

Leveranstid
Paket inom Sverige levereras normalt inom 2-4 arbetsdagar (ej helgdagar) till mottagarens närmaste ombud. Under Juli månad, samt till vissa orter och skärgård förlängs leveranstiden.

Då vi skickar levande växter och ska kunna garantera deras hälsa kräver vi att du hämtar ut dina växter inom 3 dagar från att du får aviseringen om leverans från ditt ombud, varor som hämtas ut senare kommer ej gå att reklamera.

Observera att du som kund betalar returavgiften om ditt paket legat i mer än 14 dagar hos ditt ombud och paketet därför måste returerans till vårt lager.

Om den sammanlagda vikten på de varor du beställt överstiger 20 kg kan beställningen inte levereras till ett ombud. Detsamma gäller för order av varor som sammanlagt överskrider skrymmesmåtten. Vi strävar efter att alltid packa dina varor så effektivt som möjligt för att minska miljöpåverkan och emballering.

Spåra din order till ombud
Du kan när som helst spåra din order på länken i mejlet du fick när din order skickades eller genom att klicka här och ange ditt 4-siffriga ordernummer.

Airmee Hemleverans

Din beställning skickas hem till din dörr med Airmee. När ordern lämnar vårt lager får du ett mail från Airmee med information om din leverans så att du kan följa den antingen i deras app eller via SMS. Endast svenska telefonnummer är giltiga. Om någon annan ska ta emot ditt paket åt dig krävs både ombudets och din legitimation.

Bokning av leverans
När du blir kontaktad av Airmee för att boka tid för din hemleverans är det viktigt att du bokar den tidigaste möjliga tiden som fraktbolaget erbjuder för att dina växter inte ska bli liggandes längre tid än nödvändigt. Om bokningen sker senare än 7 dagar efter den första kontakten från fraktbolaget kommer varorna ej gå att reklamera. Blir leveransen försenad eller ej kan levereras på första försöket pga kund kommer du som kund att debiteras för varje extra försök till leverans retroaktivt samt om varorna tar skada pga detta kommer dem ej gå att reklamera.

Leveranstid
Paketet levereras till mottagaren dörr på överenskommen leveransdag och tidsintervall 17-22 alla dagar i veckan. Notera att leverans hem kan ta längre tid att leverera än till ombud. Under Juli månad, samt till vissa orter och skärgård förlängs leveranstiden.

Airmee leveransområde
I dagsläget så kan Airmee erbjuda 70% av Sveriges befolkning hemleverans med deras tjänst. Om du bor på ett postnummer som ligger utanför deras leveransområde så kommer du ej att få upp dem som ett alternativ i kassan när du väljer leverans.

Spåra din order till hemleverans
Du kan när som helst spåra din order på länken i mejlet du fick från Airmee när din order skickades.

Ej uthämtat paket/ ej mottagen hemleverans
Ditt paket finns hos ombudet och butiken i 14 dagar efter att det har kommit fram, därefter returneras det till vårt lager. Ej uthämtade paket makuleras automatiskt när de kommit i retur till vårt lager. För ej uthämtade paket debiteras hela avgiften för varorna och leveransen.

Är mottagaren inte hemma på leveransdagen kan mottagaren själv hämta paketet på angivet utlämningsställe eller boka en ny utkörning. Utkörning sker då mot avgift på mottagarens bekostnad. Om detta händer så går det ej att reklamera varorna i leveransen.

Om du inte kan ta emot leveransen inom 14 dagar så returneras paketet till vårt lager. För ej mottagna leveranser debiteras hela avgiften för varorna och leveransen.

Försening och delleverans
Vi gör vårt bästa för att leverera så fort som möjligt men ibland uppstår dessvärre förseningar. Vi garanterar därför inte leverans till en viss dag och reserverar oss alltid för förseningar. Vissa produkter kan på grund av sin beskaffenhet inte sändas i ett paket. Vid delad leverans får du en avisering för varje kolli i sändningen.

Bor du på en udda adress?
Om du vet med dig att du bor på en udda adress eller har ett DHL ombud som du eller någon du känner inte kan ta er till så ber vi dig att kolla upp detta innan du genomför ditt köp då DHL levererar till det närmsta ombudet geografiskt baserat på avstånd i meter, dvs fågelvägen. Om DHL endast har leverans en gång per vecka där du bor så ber vi dig kontakta oss på kundservice@plantredo.com direkt efter det att du genomfört ditt köp så vi kan planera in när vi ska paketera och skicka din order för att minimera dagarna som växterna behöver ligga paketerade.

Exempel på udda adresser är öar ute i skärgården eller minre orter ute på landsbygden.

Miljövänlig paketering
Alla växter och tillbehör på plantredo.com kommer paketerade i återvinningsbart material designat för dig som värdesätter både en snygg förpackning och ett hållbart miljötänk.

Är det kallare än -10 grader där du bor?
Under vinterhalvåret kan din leverans dröja lite extra då vi försöker att planera din leverans så dina växter får bästa möjliga förutsättningar i sin låda. Beroende på vart du bor och hur långt dina växter ska fraktas och om temperaturen är kallare än -10 grader, kan vi hålla din order några dagar extra på vårt lager. Dröjer detta mer än 1 vecka kontaktar vi dig för att tillsammans planera när din order ska skickas.

Våra fullständiga köpvillkor hittar du här.

Välmående växter

Vi köper endast växter från noga utvalda odlare, så att vi kan leverera växter av högsta kvalitet till de bästa priserna.